Volledig scherm
PREMIUM
Even kijken of die datum schikt. Voor Joy (m) springt er niet één beroep bovenuit.

Geknipt voor het kappersvak, of toch maar liever apotheker?

BeroepenfeestSporthal Olympus '70 vormde gisteren het decor van het Beroepenfeest.

Vmbo-leerlingen van vier verschillende scholen waren aan-wezig om zich voor te bereiden op wat 'de toekomst' heet. Zo ook de 15-jarige Joy van Holsteijn. Wij volgden haar op de voet.

15.00 uur: Joy beweegt zich met honderden anderen over de rode loper richting het feestgedruis op het podium. Er wordt onophoudelijk geklapt - wel vijf minuten. ,,Wel een beetje langdradig hoor", grapt zij. ,,Van mij mag het nu wel beginnen." Nadat gezegd te hebben, zingt de dj nog één keer 'je ziet talenten, talenten, talenten, hier om ons heen' en geven confetti-kanonnen het startsein. Het (beroepen)feest kan begin-nen.

15.10 uur: Joy stevent recht op haar doel af: de sector 'zorg en welzijn'. Voordat zij ook maar een paar stappen heeft gezet, is de eerste match al gemaakt. 14 februari draait zij mee bij 'creatief in de Kreek', ouderenzorg. Voor de formaliteit geeft Joy haar visitekaartje af. Een waarop naast wat zakelijke woorden een niet zo zakelijk hartje prijkt. ,,Het moet zo zijn", grijnst de vrouw. ,,Ouderenzorg doe je met je hart."

In samenwerking met indebuurt Westland