Volledig scherm
Gemeente Westland © ANP

Gemeente zet vaart achter flexwoningen

De gemeente Westland wil vaart gaan maken met het realiseren van innovatieve woonvormen om woningzoekenden sneller aan een huis te helpen. Daarvoor is de gemeente met spoed op zoek naar een projectleider die 150 zogenoemde flexwoningen van de grond moet krijgen. 

,,Het college wil de slaagkansen voor woningzoekenden vergroten en de wachttijden voor een sociale of betaalbare huurwoning verkorten”, laat een woordvoerster van de gemeente desgevraagd weten. ,,Om dit te bereiken worden innovatieve woonvormen ontwikkeld die snel, met relatief lage kosten en tijdelijk te realiseren zijn op kansrijke locaties. We zoeken een projectleider Flexwonen om dit voor elkaar te krijgen.”

Het gemeentebestuur heeft in haar uitvoeringsprogramma voor dit jaar het plan ‘creatieve maatregelen wonen‘ opgenomen. Een paar initiatieven zijn al begonnen en bevinden zich in verschillende fasen van ontwikkeling, maar het doel is dat er 150 flexwoningen komen op diverse plekken in Westland. De projectleider Flexwonen, die volgende maand moet gaan beginnen, moet dat voor elkaar gaan krijgen.

Elke ochtend het nieuws uit Westland in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Westland