Volledig scherm
Het voormalige gemeentehuis van Maasland. © Foto: Thierry Schut

Gemeentehuis Maasland wordt restaurant en Huize Barendregt verandert in tandartsenpraktijk

Het voormalige gemeentehuis van Maasland en huize Barendregt krijgen een nieuwe bestemming. In huize Barendregt komt de tandartsenpraktijk die nu in het Heelhuis gevestigd is en het voormalige gemeentehuis wordt verbouwd tot een restaurant. 

Volledig scherm
Tandarts Lie en wethouder Wendy Renzen van Midden-Delfland ondertekenen de koopovereenkomst. © Gemeente Midden-Delfland

Wethouder Renzen van Midden-Delfland en de nieuwe eigenaar Lie hebben de verkoopovereenkomst inmiddels ondertekend. Lie is erg blij met zijn aankoop. Samen met een architect presenteerde hij zijn plannen voor de beide panden al aan de gemeente en die werkt nu aan de vergunningen die de plannen mogelijk maken. Zodra de vergunningen verleend zijn, kan de verbouwing van beide panden beginnen.

Ook de gemeente Midden-Delfland is juicht deze ontwikkeling toe, omdat zij het voormalig gemeentehuis graag een publieke functie teruggeeft. 

Daarnaast komt huize Barendregt eveneens weer tot leven. Dit rijksmonument ondergaat een verbouwing waarbij de monumentenstatus wordt gerespecteerd. ,,Dit stukje historisch Maasland langs de ’s-Herenstraat is binnenkort weer een ontmoetingsplek voor onze inwoners én recreanten die graag in Maasland komen genieten van de mooie dorpsgezichten”, aldus wethouder Renzen.

  1. Agenten krijgen lesje inbreken: ‘Wat inbrekers kunnen, kunnen wij nu ook’
    Play

    Agenten krijgen lesje inbreken: ‘Wat inbrekers kunnen, kunnen wij nu ook’

    Deuren forceren gaat nu nog met een politiesleutel, beter bekend als de ‘boem’. Met veel geweld wordt de deur kapot geramd om zo snel mogelijk binnen te komen bij een noodsituatie. Het gedwongen kapot moeten maken van deuren kost onder meer woningcorporatie Staedion veel geld. ,,Een deur vervangen kost ongeveer 1500 euro.’’ Om de kosten terug te dringen heeft de politie vandaag oefendeuren gekregen. Hierop oefenen ze inbraaktechnieken om de deuren zo min mogelijk te beschadigen, maar toch snel binnen te kunnen komen.

In samenwerking met indebuurt Westland