Volledig scherm
Het voormalige gemeentehuis in Monster © Google Streetview

‘Gemeentehuis Monster voorlopig niet gesloopt‘

De gemeenteraad heeft op 21 mei weliswaar besloten om het voormalige gemeentehuis van Monster te slopen, maar het duurt nog wel even voordat het pand écht tegen de vlakte gaat.

In antwoorden op vragen van oppositiepartij Westland Verstandig stelt het college dat er eerst nog een vleermuizenonderzoek gedaan moet worden en dat gaat wel een jaar duren. Dat onderzoek is nodig om een ontheffing te krijgen van de wet Natuurbescherming. Totdat dit onderzoek is afgerond, kan het gebouw niet gesloopt worden. 

Verder moet de gebiedsvisie voor het voormalige gemeentekantoor van Monster nog worden afgerond. B en w verwachten dat deze visie aan het eind van dit jaar ter vaststelling aan het college kan worden voorgelegd.   

Elke ochtend het nieuws uit Westland in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

  1. Delftse Syriëganger Hafida (27): 'Ik zal iedere straf aanvaarden’
    PREMIUM

    Delftse Syriëgan­ger Hafida (27): 'Ik zal iedere straf aanvaarden’

    De Delftse Syriëganger Hafida (27) zit met haar drie jonge kinderen vast in een detentiekamp in Syrië en wil dolgraag naar huis. De politiek is verdeeld en ook experts zijn er nog niet over uit wat er met de tientallen Syriëgangers moet gebeuren. Ondertussen verslechtert de situatie met de dag. Vanuit detentiekamp Al Roj is Hafida bereid haar verhaal te doen. ,,Er zijn onmenselijke dingen in het kalifaat gebeurd.''

In samenwerking met indebuurt Westland