Volledig scherm
Slagbomen bij Vlugtenburg in 's-Gravenzande © Fred Leeflang

Gemeenteraad voorstander van gratis parkeren bij strand in winter

De Westlandse gemeenteraad wil dat er in de wintermaanden gratis geparkeerd kan worden bij Vlugtenburg en slag Beukel in ’s-Gravenzande en Molenslag in Monster.

Dat bleek tijdens een vergadering van de raadscommissie, waarbij het voorstel tot invoering van betaald parkeren met een gedifferentieerd tarief bij de Westlandse stranden vanaf het volgende strandseizoen op de agenda stond. In september neemt de gemeenteraad hierover een besluit.

Het plan van wethouder Pieter Varekamp (VVD) gaat uit van een gemiddeld bedrag van 6 euro per dag: 4 euro buiten het strandseizoen en 8 euro in de zomermaanden. In het meest positieve scenario zou dat 450.000 euro opleveren.

Rekenwerk

Remmert Keizer, fractievoorzitter van GemeenteBelang Westland, twijfelt aan het rekenwerk dat hieraan ten grondslag ligt. ,,Dan ga je uit van 90.000 auto’s per seizoen op de drie parkeerplaatsen’’, zegt hij. ,,Daar geloof ik helemaal niks van.”

Wethouder Varekamp beloofde daarop de berekeningen, die gemaakt zijn door een extern bureau, nog eens goed tegen het licht te houden. Ook zegde hij Benjamin Hofland van D66 toe dat de komende maanden geteld gaat worden hoeveel auto’s er werkelijk parkeren langs de kust. Door de nieuwe slagbomen is dat goed te monitoren, stelde Hofland.

Elke ochtend het nieuws uit Westland in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Westland