Volledig scherm
Walter van den Berg tussen de geraniums, die worden verkocht voor het goede doel Asante Sana. © Foto: Thierry Schut

Geraniums uit Kenia verkocht voor het goede doel

Afrikaanse kinderen een toekomst geven met een product van eigen bodem, dat is het doel van 'Asante Sana'. Het non-profit project, waarbij rode geraniums uit Kenia worden verkocht, heeft dit jaar een bedrag van 7500 euro opgeleverd.

Het is het vijfde jaar op rij dat diverse Westlandse partijen zich inzetten voor het project Asante Sana, dat in Swahili 'hartelijk bedankt' betekent. ,,Niet alleen ligt de naam lekker in de mond. Ook past het helemaal bij dit project", zegt Walter van den Berg van bloemenkwekerij Bergcamp uit De Lier. ,,De geraniums zijn als moerplanten vanuit Kenia naar De Lier gehaald omdat ze daar anders in de prullenbak belanden. Hier worden de 'geadopteerde' planten doorgekweekt en vervolgens verkocht. Doordat alle schakels in de keten zich inzetten voor het project, wordt er een product geproduceerd met lage kostprijs en daarmee maximale winst."

Eigenlijk is het een vicieuze cirkel, vervolgt de Lierse kweker. ,,Door de input uit Kenia, kunnen wij weer iets terugdoen."

En dat is niet zomaar iets. Een deel van het opgehaalde bedrag wordt besteed aan het doel van Westlander Wim van den Burg, die Keniaanse kinderen een betere toekomst geeft. ,,Met een klein bedrag kom je al een heel eind", weet Van den Berg, die er zelf is geweest. ,,Zo worden er bijvoorbeeld waterputten geslagen."

KWF

Tevens wordt een deel van de opbrengst geschonken aan KWF Kankerbestrijding. ,,Mijn vader is een aantal jaar geleden aan darmkanker overleden", vertelt Van den Berg. ,,Omdat hij zich ook met het project heeft beziggehouden, willen we voor hem iets terugdoen. Onderzoek is van levensbelang."

Elke ochtend het nieuws uit Westland in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Westland