Volledig scherm
In de zee bij Ter Heijde wordt door hulpdiensten sinds 19.00 uur gezocht naar een vermiste zwemmer. © Regio 15

Grootschalige zoekactie naar vermiste zwemmer op strand Ter Heijde gestaakt

Op het strand bij Ter Heijde wordt sinds 19.00 uur met man en macht gezocht naar een vermist persoon. Een politiehelikopter, KNRM en de Reddingsbrigade zetten alles op alles om de man of vrouw, die zich vermoedelijk in zee bevindt, in veiligheid te brengen.

Het gaat om een serieuze zoekactie, meldt een woordvoerder van de Reddingsbrigade. ,,De inzet is groot en multidisciplinair”, zegt hij. ,,Er is een grote kans dat de persoon zich in zee bevindt.”

Volgens de woordvoerder zou diegene om 15.45 uur voor het laatste gezien zijn door vrienden. Of het om een man of vrouw gaat, wil de zegsman van de Reddingsbrigade nog niet zeggen.

Melding

Om 18.45 uur kwam er een melding binnen bij de hulpdiensten, die gelijk groots zijn uitgerukt tussen Ter Heijde en Hoek van Holland. Uren wordt al gezocht vanaf het strand, op zee en vanuit de lucht. Zojuist is het zoekgebied uitgebreid: gezocht wordt nu vanaf slag Vlugtenburg in 's Gravenzande tot aan Kijkduin in Den Haag. ,,De vrienden van de vermiste persoon zijn nog op het strand”, zegt de woordvoerder van de reddingsbrigade. ,,Evenals zijn of haar spullen.”

De Reddingsbrigade, KNRM, politie en de kustwacht zetten alles op alles om hem of haar terug te vinden. Volgens calamiteitensite District8 gaat het om een Poolse man. De Reddingsbrigade wil dat nog niet bevestigen.

In samenwerking met indebuurt Westland