Volledig scherm
Braderie in de Langestraat in 's-Gravenzande © Annelies Koppert

Grootste braderie van Westland is er weer

Met ruim 150 deelnemers is de braderie van 's-Gravenzande de grootste in Westland en vanaf donderdag is het weer zover. 

De kramen van zowel lokale als ondernemers van elders staan donderdag, vrijdag en zaterdag opgesteld in de Langestraat, Van de Kasteelestraat, Graaf Willem II straat en Graaf Willem II Plein. 

De feestweek begint eigenlijk woensdag al met een speciale kindervoorstelling van Mambo Jambo op het Marktplein. Dit is een muzikale voorstelling waar jong en oud mee kan swingen op zomerse sambaklanken. Voorafgaand aan deze uitvoering treedt het Breeje Durp Jeugd Slagwerkorkest op en zijn er heel veel spelletjes voor de kids. Kinderen die aan willen sluiten bij het slagwerkorkest zijn van harte welkom, maar moeten dan wel een eigen trommel, pan of emmer meenemen. Dit project is tot stand gekomen in samenwerking met de Festiviteiten Fabriek, BIZ ’s-Gravenzande, Westland Cultuurweb en Okidoki.

Volledig scherm
Kermis in 's-Gravenzande © Annelies Koppert

Net als andere jaren staat de kermis ook dit jaar weer opgesteld op het Zandeveltplein. De openingstijden zijn donderdag, vrijdag en zaterdag van 13.00 tot 24.00 uur. Op zaterdag is er van 12.00 tot 13.00 uur een prikkelarme kermis. In dit uur blijven de lichten, de muziek en de rookmachines uit en draaien de attracties op een lagere snelheid.

Nieuw element deze feestweek is de modeshow op het Marktplein. Diverse modeondernemers presenteren zich donderdag om 16.00 uur met de laatste zomermode en een voorproefje van de herfstcollectie. Zondag wordt de feestweek traditioneel afgesloten met een braderieviering op het Marktplein. Thema van de viering is: wakker worden. 

Elke ochtend het nieuws uit Westland in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Westland