Volledig scherm
© Frank de Roo

Half jaar uitstel voor nieuwe geluidswal Maassluis

De vernieuwing van de geluidswal langs de A20 in Maassluis is met een half jaar uitgesteld om alternatieven te onderzoeken. Omwonenden zijn tevreden.

Stonden de omwonenden vorige maand nog lijnrecht tegenover elkaar, inmiddels staan de neuzen dezelfde kant op en gaan zij gezamenlijk werken aan een oplossing voor het verminderen van de geluidsoverlast van de rijksweg. ,,De kou is uit de lucht’’, constateerde wethouder Gerard van der Wees, na een gesprek met vertegenwoordigers van verschillende wijken. 

Aanvankelijk zou er dit jaar nog een begin worden gemaakt met de vernieuwing van de bestaande, aarden geluidswal. Dat moment is nu zeker een half jaar uitgesteld. In de tussentijd onderzoekt de gemeente alternatieven. 

,,We hopen op korte termijn aan te geven wat wel en niet realistisch is. Uiteindelijk kunnen we niet iedereen tevreden stellen, maar onze instelling is te komen tot een breedgedragen voorstel waarmee we naar de gemeenteraad stappen’’, aldus Van der Wees. De aanwezige bewonersvertegenwoordigers gingen met een positief gevoel naar huis. 

Elke ochtend het nieuws uit Westland in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!