Volledig scherm
© Thinkstock

Hap uit tomaat verraadt inbreker bij kweker in ’s-Gravenzande

Een hap uit een tomaat leidde de politie naar dakloze Jim B. (37) als inbreker bij de bekende kwekerij van de Gebroeders Zwinkels in ’s-Gravenzande. Daar verdwenen in juli 2017 een computer, camera en meetapparatuur. De rechter veroordeelde de ontkennende verdachte vandaag tot 4 maanden cel onvoorwaardelijk.

Volgens het Openbaar Ministerie staat vast dat B. in juli 2017 had toegeslagen bij de firma Zwinkels. Ramen uit de voor- en achterkant waren eruit getild en voor het pand lag een aangevreten tomaat. Op de tomaat is dna van Jim B. gevonden.

Hij was al een bekende van Justitie. De man zou in november van dat jaar ook hebben ingebroken in slaapkamers verhuurd aan Poolse werknemers in Maasdijk. Onderaan een binnendeur had de verdachte een vingerafdruk achtergelaten. 

Maar volgens de advocaat is er geen ‘daderspoor’. Jim B. kan de tomaat gegeten hebben toen hij als kassenbouwer aan het werk was. De rechter vond dat scenario ‘vergezocht’. De manier waarop rubbers van ramen in de kwekerij zijn verwijderd toonde juist aan dat de dader wist van kassenbouw, aldus de rechter. 

Elke ochtend het nieuws uit Westland in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Westland