Volledig scherm
Het voormalige raadhuis van Maasland. © Archieffoto

‘Hapje eten in oude raadhuis van Maasland’

In het oude raadhuis van Maasland komt een restaurant. Het gemeentebestuur van Midden-Delfland stelt dat voor aan de gemeenteraad. Ze hebben een keuze gemaakt uit de vijf ingediende plannen voor het monumentale pand aan de ’s-Herenstraat.

Midden-Delfland wil het oude raadhuis en het naastgelegen ‘huize Barendregt’ verkopen aan een andere partij. De verkoopsom komt neer op 750.000 euro, zo blijkt uit een brief aan de gemeenteraad. Dat ligt ruim boven de taxatiewaarde.

De koper gaat de twee panden exploiteren en gaat een contract aan met een ervaren horecaondernemer uit Maassluis, die in het oude raadhuis een restaurant wil beginnen. De kantoorvleugel en de nabijgelegen brandweerkazerne worden op termijn gesloopt voor woningbouw. Ook komt er een tandarts­praktijk. De uiterlijke kenmerken moeten behouden blijven.

Impuls

Het gemeentebestuur ziet wel wat in die plannen, omdat dit bijdraagt aan de levendigheid van het dorp, het werkgelegenheid oplevert en het centrum een impuls geeft. Er is nog een andere aanbieder die horeca wil in ‘huize Barendrecht, in het gemeentehuis appartementen wil maken en een (onbemande) VVV-post voor ogen heeft, maar de wethouders en burgemeester zijn niet overtuigd van de duurzaamheid van de exploitatieplannen.

De vijf partijen die plannen hebben ingediend voor het oude raadhuis en het naastgelegen ‘huize Barendrecht’ blijven voorlopig geheim, omdat de gemeente er nog geen definitieve beslissing over heeft genomen. De raad vergadert in september verder over dit voorstel. De gemeente verkoopt de panden omdat het niet haalbaar bleek er een dorpshuis te vestigen.

Elke ochtend het nieuws uit Westland in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Westland