Harmke Leloux moet de graszoden die ze kocht om het gemeenteperkje naast haar huis op te fleuren weer wegdoen. Van de gemeente mogen bewoners niets met de gemeentegrond doen.
Volledig scherm
PREMIUM
Harmke Leloux moet de graszoden die ze kocht om het gemeenteperkje naast haar huis op te fleuren weer wegdoen. Van de gemeente mogen bewoners niets met de gemeentegrond doen. © Thierry Schut

Harmke wilde gemeenteperkje vergroenen, maar binnen een week stond er een ambtenaar voor de deur

reageerDe strook gemeentegrond naast het huis van Harmke Leloux was zo rigoureus gesnoeid, dat ze de boel een beetje wilde opfleuren. Ze legde er graszoden en plantte er plantjes, zodat de hele buurt ervan kon genieten, maar dat mocht niet lang duren. Binnen een week stond er een gemeenteambtenaar op de stoep. 

4 reacties

 • Ronald Wingerde

  4 weken geleden
  Het is ongelofelijk hoe de gemeente Westland het denkt te moeten regelen. Overal ontstaan in steden burgerinitiatieven om te vergroenen en zoals wel meer beleidt de Westlandse bestuurder vergroening slecht met de mond. Een boom weg, twee nieuwe terug was het toch?
 • Huub van 't Hart

  4 weken geleden
  Als secretaris Natuurbescherming Natuurlijk Delfland vind ik initiatieven zoals van Harmke Leloux geweldig. Anderzijds is het wel logisch dat de gemeente wil voorkomen dat iedereen van alles gaat doen in het openbare groen. Een suggestie is dat wij als Natuurlijk Delfland bijvoorbeeld samen met onze collega-organisatie Groei&Bloei Westland een rol kunnen spelen in de begeleiding van bewoners die actief iets willen doen met het groen in hun omgeving.
 • B.J. Schmitz

  4 weken geleden
  Gemeente Westland vergroenen, allesmet de grond gelijk maaien ,dat is pas vergroenen.
 • Gerard van Seters

  4 weken geleden
  Gemeente Westland PFFFFFFFFFFF.Bestaat uit mensen die allemaal Ken en Wil heten en de achternaam Niks hebben.
 1. Potje voor vergroening wordt leeggeschud voor plastic veld: ‘Hoe cynisch kun je het hebben?’
  PREMIUM

  Potje voor vergroe­ning wordt leegge­schud voor plastic veld: ‘Hoe cynisch kun je het hebben?’

  Nergens in Nederland staan minder bomen dan in het Westland. Met de aanleg van drie minibossen en groenere dorpskernen beloofde het gemeentebestuur de strijd tegen de stenen aan te gaan. Het voor de vergroening gereserveerde geld werd deze week echter (deels) ingepikt voor de aanleg van nota bene een kunstgrasveld. ,,Hierdoor wordt Westland niet groener, maar juist minder groen.”

In samenwerking met indebuurt Westland

 1. Doden en honderden gewonden in China door tornado’s
  Play

  Doden en honderden gewonden in China door tornado’s

 2. Malafide hondenfokkers: 'Sommige handelaren verkopen meer dan 3000 puppies per jaar'
  Play

  Malafide hondenfok­kers: 'Sommige handelaren verkopen meer dan 3000 puppies per jaar'