In aanloop naar kerst zet Heleen Verduijn Westland nóg meer in het licht.
Volledig scherm
PREMIUM
In aanloop naar kerst zet Heleen Verduijn Westland nóg meer in het licht. © Thierry Schut

Heleen Verduijn bezorgt mensen letterlijk een lichtpuntje: ‘Ik heb het er een soort van druk mee’

GolfbrekersHet zijn donkere tijden, letterlijk en figuurlijk. Korte dagen en een avond-coronalockdown. Eenzaamheid grijpt om zich heen. Een klein gebaar kan dan het verschil maken. Dat laat Heleen Verduijn uit Naaldwijk zien met haar speciale kerstactie. Ze brengt wat licht in de duisternis door sfeermakers aan te bieden aan mensen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Wij gingen bij haar langs voor de rubriek Golfbrekers.

 1. Coronatijd, de mensen kunnen over niets anders meer praten: ‘Maar laat anderen in hun waarde’
  PREMIUM
  golfbrekers

  Coronatijd, de mensen kunnen over niets anders meer praten: ‘Maar laat anderen in hun waarde’

  In Leo’s Koffiehuis, hoek Oudemansstraat/Paets van Troostwijkstraat, zit er nooit een klant om een praatje verlegen. Vaak gaat het over de kansen van ADO in de eerste divisie. Maar alle andere dagen begint er wel iemand over de coronamaatregelen. Leo Dommanschet, eigenaar van het bekende koffiehuis, kan het woord coronatijd bijna niet meer horen. Wij gingen bij hem langs voor de rubriek Golfbrekers.
 2. Het wemelt van Westlandse namen in Canada en de VS: ‘Vrijwel iedere gereformeerde heeft familieleden daar’
  PREMIUM

  Het wemelt van Westlandse namen in Canada en de VS: ‘Vrijwel iedere gerefor­meer­de heeft familiele­den daar’

  Boekestijn, Flikweert, Hofland, Kuyvenhoven, Van Geest, Van der Hout, Van der Wel, Voskamp, Valstar, Van Dop en Van Staalduinen. Typische namen van Westlanders die tussen de kassen wonen. Maar ook in Canada en de Verenigde Staten stikt het er inmiddels van. Allemaal nazaten van mensen die na de Tweede Wereldoorlog hun geluk elders zochten. Ton Sels schreef er een uitgebreid artikel over.

In samenwerking met indebuurt Westland