Henk de Zeeuw met een foto en de hoed van zijn opa bij het oorlogsmonument in Wateringen.
Volledig scherm
PREMIUM
Henk de Zeeuw met een foto en de hoed van zijn opa bij het oorlogsmonument in Wateringen. © Fred Leeflang

Henk walgt van mensen die herdenking willen kapen: ‘Houd op 4 en 5 mei gewoon je mond’

reageerSteeds meer mensen grijpen de herdenking en de bevrijding van de Tweede Wereldoorlog aan voor een persoonlijke boodschap of politiek gewin. Walgelijk, vindt Wateringer Henk de Zeeuw, wiens opa in de oorlog onderduikers verborg in zijn Haagse bakkerij. ,,Houd op 4 en 5 mei gewoon je mond, het vertroebelt de herdenking.”

2 reacties

 • Meus

  2 weken geleden
  Ik ben het hier helemaal mee eens Ik leer mijn kinderen ook wat de oorlog heeft aangericht veel slechts maar er na zijn er gelukkig goede dingen ontstaan En die 2 minuten voor al die mensen die toen gevallen zijn is maar een heel klein offer voor alle gevallenen
 • Kees Kouwenberg

  2 weken geleden
  Vooropgesteld, ik ben het helemaal eens met Henk. De verschrikkingen van WO2 moeten herinnerd blijven en zijn niet te vergelijken met iets wat we in Nederland momenteel meemaken. Toch vind ik zijn opmerking dat je zonder mondkapje lopen geen verzetsdaad mag noemen erg kort door de bocht. Het is verzet. 'Verzetsdaad' heeft in deze niets met WO2 te maken, als wel met je verzetten tegen iets. Ik ben het met hem eens dat de WO2 herdenking niet gekaapt moet worden, maar het woord 'verzet' ook niet.
 1. Met Plaatsievrij zie je meteen of er plek is in je favoriete restaurant: ‘Dit kan ook na corona een oplossing zijn’
  PREMIUM

  Met Plaatsie­vrij zie je meteen of er plek is in je favoriete restaurant: ‘Dit kan ook na corona een oplossing zijn’

  Eén app waarmee je realtime kan zien hoe druk het is bij je favoriete café, winkel of kapper en als het nodig is meteen reserveren. Met deze applicatie willen ondernemers Ruben van der Veldt en Abdel el Messaoudi het klanten zo makkelijk mogelijk maken tijdens deze pandemie. Voordeel is dat je niet meer op verschillende sites hoeft te kijken. ,,We denken dat het ook na corona een goede oplossing kan zijn.’’
 2. Ton (90) blijft strijden tegen het papegaaien van historische fout: ‘Dirk Oosthoek, géén Eisso Reitsma’
  PREMIUM
  ouder westland

  Ton (90) blijft strijden tegen het papegaaien van histori­sche fout: ‘Dirk Oosthoek, géén Eisso Reitsma’

  Al decennia strijdt de inmiddels 90-jarige Ton van Lier tegen een hardnekkig historisch misverstand. De karakteristieke fruit- en groenteveiling is niet ontworpen door de Monsterse architect Eisso Reitsma maar door zijn Haagse vakbroeder Dirk Oosthoek. Hij herhaalt het nadrukkelijk, zichtbaar geërgerd: „Oosthoek, géén Reitsma.” Wij gingen bij hem langs voor de rubriek Ouder Westland.

In samenwerking met indebuurt Westland

 1. Máxima over Amalia: 'Ik denk dat ze het heel goed aan kan'
  Play

  Máxima over Amalia: 'Ik denk dat ze het heel goed aan kan'

 2. Azarkan: 'We hebben een andere premier nodig'
  Play

  Azarkan: 'We hebben een andere premier nodig'