Volledig scherm
Locatie in Poeldijk waar 100 arbeidsimmigranten komen. © Google Streetview

Hier in het Westland worden arbeidsmigranten gehuisvest

De gemeente Westland wil op drie plekken arbeidsmigranten huisvesten: Aan de Arckelweg in Poeldijk, aan de Lange Broekweg in Naaldwijk en Elsenbosch in Naaldwijk.

Op het terrein van Sportservice Zuid-Holland aan de Arckelweg in Poeldijk moeten honderd arbeidsmigranten gehuisvest gaan worden. Omwonenden van de locatie naast voetbalvereniging Verburch zijn vanmiddag door de initiatiefnemer van dit plan op de hoogte gebracht. Een tweede locatie waar arbeidsmigranten worden gehuisvest, is aan de Lange Broekweg in Naaldwijk. Daar moeten 312 mensen komen wonen.

De derde locatie Elsenbosch was al bekend als plek voor arbeidsmigranten, maar vanavond werd bekend dat er een plan is gemaakt. Daar moeten 300 arbeidsmigranten komen.

Locaties

Het zijn drie van de zestien locaties op de lijst met locaties van de gemeente Westland om arbeidsmigranten te huisvesten. Wethouder Karin Zwinkels maakt vanavond de drie locaties bekend aan de gemeenteraad. De gemeente heeft zichzelf de taakstelling opgelegd om de komende jaren 2000 bedden te realiseren voor arbeidsmigranten die in Westland werken. 

De plek van Sportservice Zuid-Holland in Poeldijk werd onlangs al genoemd als potentiële locatie, maar daar wilde de wethouder toen nog niks over zeggen.  

Elke ochtend het nieuws uit Westland in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Westland