Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © ANP XTRA

Hoek van Holland krijgt oproepbare buurtbus: Buurtbus 435 vervangt lijnbus 35

Lijn 35, die vanaf maandag verdwijnt uit de nieuwe busdienstregeling, wordt vervangen door de ‘Hoekse Hopper'.  Een buurtbus die alleen op aanvraag rijdt. Buurtbus 435 is alleen oproepbaar op werkdagen. 

De Hoekse Hopper is een initiatief van de gemeente Rotterdam en de Regionale Vervoerregisseur en wordt financieel mede ondersteund door de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH).

De Hoekse Hopper rijdt met lijnnummer 435 langs alle oude haltes van lijn 35, die per aankomende maandag niet meer de badplaats aandoet. De buurtbus doet ook de Rijpstraat en de Adriaan van de Kloosterstraat aan, van maandag tot en met vrijdag tussen 7.00 en 18.00 uur. Het eindstation is station Hoek van Holland Haven. Van daaruit sluit de Hoekse Hopper aan op lijn 31 naar ‘s-Gravenzande en Den Haag en vanaf 30 september ook op de metro van de Hoekse Lijn naar Schiedam Centrum.

Kaartje

Reserveren kan telefonisch (0174-404202), vijftien minuten voor de gewenste vertrektijd of via de website van de Hoekse Hopper (www.hoeksehopper.nl). De bus bedient alleen de haltes waar een aanvraag naar gedaan is. Betalen kan met een ov-chipcard (regulier tarief) of door een kaartje te kopen bij de chauffeur. De buurtbus heeft ruimte voor acht personen en is toegankelijk voor mensen met een rollator of kinderwagen.

Het gaat om een pilot van tenminste een jaar die na deze periode geëvalueerd wordt waarna een besluit valt.

Alvast vooruitlopend op de ingebruikname van de Hoekse Lijn, wordt ook het buslijnennet aangepast. Waar de trein vroeger één keer per uur halfuur reed, krijgt de metro een 20-minutenfrequentie. Dit betekent dat de bus naar Den Haag (dat is deze week nog lijn 35, vanaf maandag dus 31), ook om de 20 minuten langs komt.

Elke ochtend het nieuws uit Westland in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Westland