Volledig scherm
Basisschool De Driemaster in Hoek van Holland mag zich weer een jaar lang een 'excellente school' noemen © Google Maps

Hoekse basisschool De Driemaster mag zich een jaar lang ‘excellente school‘ noemen

Er staan geen Westlandse scholen tussen de uitverkorenen, maar De Driemaster in Hoek van Holland heeft maandag wél het predicaat ‘excellente school’ ontvangen. Voor de tweede keer zelfs. Het predicaat heeft een duur van drie jaar.

De Driemaster is daarmee een van de 54 basisscholen in Nederland die deze titel heeft verdiend. Directeur Adriaan van Toor is apetrots op zijn team. ,,Dit is voor ons de kers op de taart’’, vertelt hij. ,,Wij vinden zelf ook dat we goed onderwijs geven, maar als ook de schoolinspecteurs dat als zodanig beoordelen, is dat fijn. Voor elke school geldt dat je je elke drie jaar weer opnieuw moet bewijzen. Wij hebben niet stilgezeten, zo blijkt.’’

De Driemaster staat bekend als een school die staat voor ‘muurdoorbrekend onderwijs’, maar ook het programma Lekker fit heeft ingebed in het onderwijs. ,,Dat gaan we de komende jaren ook doorvoeren in het bewegend leren. Het is een manier om kinderen nog beter in hun vel te laten zitten. We blijven ons in elk geval ontwikkelen, dit predicaat werkt alleen maar als extra stimulans’’, aldus Van Toor.

In samenwerking met indebuurt Westland