Volledig scherm
De Hoekse Vishandel aan de Stationsweg © Joep van der Pal/Roel Dijkstra

Hoekse Vishandel verkast naar Rechtestraat: ‘Het doet pijn deze vertrouwde plek op te moeten geven’

Vaste klanten van de Hoekse Vishandel kunnen opgelucht ademhalen; De winkel verhuist op 1 oktober naar de Rechtestraat. Cees Hofland (76) moet zijn oude stek aan de Stationsweg noodgedwongen sluiten. Het verlengde spoor van de Hoekse Lijn komt dwars over de huidige viswinkel te liggen.

,,Het doet pijn deze vertrouwde plek op te moeten geven. Ik hoop dat ik wat vaste klanten kan vasthouden”, aldus Hofland. Even leek het erop dat de visboer na september voorgoed zou verdwijnen. Met de gemeente kon hij het niet eens worden over de prijs voor een alternatieve locatie. Het pand van snackbar De Eerste De Beste aan de Rechtestraat biedt uitkomst. Hij heeft het gekocht.

De vishandel van Hofland is een begrip in Hoek van Holland en ver daarbuiten. De zaak zit er al 34 jaar. Het is het eerste dat reizigers zien als ze van de ferry afstappen. Of het laatste wanneer ze erop gaan. Daar moet de vishandel verdwijnen, maar verderop richting het strand keert de zaak toch weer terug, tot vreugde van Hofland. ,,Waarom zou je stoppen als je nog fris, fruitig en vrolijk bent?”, zei hij al eerder in deze krant. Hij heeft daarnaast ook zes man personeel in dienst.  

Puzzels

Ondanks zijn leeftijd, kijkt Hofland uit naar zijn ‘nieuwe uitdaging’. ,,Ik heb er enorm veel zin in. De één gaat de natuur in om foto’s te maken, de ander maakt de hele dag puzzels en voor mij is dat werken. Ik doe het zó graag, het is gewoon mijn hobby.”

Zolang hij zich fit voelt, blijft Hofland zijn ambacht uitvoeren. De komende vijf jaar heeft hij in ieder geval een vergunning. ,,Mocht er wat gebeuren, neemt mijn dochter het over.”

Elke ochtend het nieuws uit Westland in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Westland