Volledig scherm
Het Hometown-festival in Maasland. © Roel Dijkstra

Hometown Festival in Maasland duurt dit jaar extra lang

De vijfde editie van het Maaslandse Hometown Festival is extra lang. In plaats van één dag is het twee dagen feest op het terrein tussen de snelweg A20 en de Koningin Julianaweg in Maasland. 

De festiviteiten beginnen op vrijdag 30 augustus om 16.30 uur. De organisatie verwacht dan veel mensen uit bedrijven in de buurt. ,,Het zal een soort vrijdagmiddagborrel worden”, zegt Wim van der Burgh van Hometown. ,,We draaien muziek uit de jaren 80 en 90 en we zetten verschillende foodtrucks neer waar je lekkere dingen kan halen.”

Quote

Voor bezoekers hebben we nog wat extra verrassin­gen in petto

Van der Burgh

De zaterdag gaat om het ‘verjaardagsfeestje’. Ook daar komen veel mensen uit Maasland en omgeving. Hometown is namelijk een echt ons-kent-ons-festival. ,,We maken een soort ééndagsdorp”, zegt Van der Burgh. ,,We stellen tijdens het festivalweekend ook een festivalburgemeester aan, daar kunnen bezoekers zich verkiesbaar voor stellen.” Op zaterdag draaien er dj’s op drie verschillende podia. Ook is de populaire après-ski-bar er weer. ,,Voor bezoekers hebben we extra verrassingen in petto.”

De kaarten voor de zaterdag zijn uitverkocht, maar voor vrijdag zijn er nog kaarten beschikbaar. 

Elke ochtend het nieuws uit Westland in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Westland