Volledig scherm
Border Collie met bankbiljetten. © Getty Images/iStockphoto

Hondenbezitters hoeven geen belasting te vrezen

Westlanders die één of meer honden in huis hebben, hoeven niet bang te zijn dat ze over een tijdje belasting moeten gaan betalen voor hun viervoeter(s).

Het Westlandse gemeentebestuur had het idee geopperd om als bron van inkomsten weer hondenbelasting te gaan invoeren, maar de gemeenteraad liet gisteren tijdens de behandeling van de voorjaarsnota duidelijk doorschemeren niks voor deze belasting te voelen.

Omdat was afgesproken de voorjaarsnota niet vast te stellen maar voor kennisgeving aan te nemen, werd er geen motie over ingediend. Maar Benjamin Hofland, fractievoorzitter van D66, kondigde wel aan een motie om geen voorstel aan de raad voor te leggen voor hondenbelasting in zijn achterzak te houden voor bij de behandeling van de begroting in november. Mocht de wethouder financiën dan alsnog besluiten om hondenbelasting in te willen voeren, zal de motie daartegen toch in stemming worden gebracht.

,,De kosten voor het innen van hondenbelasting rijzen de pan uit en de opbrengsten worden niet besteed aan de mensen die het opbrengen", aldus Hofland.

Elke ochtend het nieuws uit Westland in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Westland