Volledig scherm
Wel honden, maar geen nieuwe uitrenplek voor de viervoeters in nieuwbouwwijk Woerdblok. © Thierry Schut

Hondenuitrengebied Woerdblok toch niet op plek speeltuin

Hondenliefhebbers uit de Naaldwijkse nieuwbouwwijk Woerdblok moeten een blokje om. De speelplek in de groenstrook in de wijk wordt toch geen hondenuitrenplaats. 

Dat maakte de gemeente deze week bekend, nadat er veel commotie over het voorgenomen besluit onder omwonenden was ontstaan.

Streep door plannen

De gemeente zet een streep door de plannen, nadat de raadsfracties van VVD Westland en Westland Verstandig hierover vragen had gesteld. Bewoners uit de nieuwbouwwijk waren woest nadat de gemeente hen niet goed op de hoogte had gebracht van hun plannen.

De communicatie hierover was inderdaad niet duidelijk, zo geeft het college van b en w nu toe. Burgers zouden niet voldoende zijn betrokken bij het besluit, dat overigens vanuit een burgerinitiatief was ontstaan. 'Duidelijk is dat is nagelaten bewoners op een juiste manier te betrekken en belangen goed af te wegen', zo schrijft het college in haar antwoorden aan de politieke fracties.

Dubbelfunctie

Voor de bouw van de speelplek, die nog vrij nieuw is, werden stapstenen, evenwichtsbalken en tribune-elementen aangelegd. Bewoners vreesden dat met de dubbelfunctie van het gebied, het parkje vol zou komen te liggen met uitwerpselen van honden. Slecht voor de gezondheid van de kinderen, zo vreesden de bewoners.

Het college belooft beterschap. Als er weer een vergelijkbaar burgerinitiatief komt, zullen de belangen van initiatiefnemers en omwonenden beter worden afgewogen, zo laat de gemeente weten.