Volledig scherm
De 7-jarige Mila van Schie was zaterdag in Naaldwijk aan het Santarun-flyeren en strikte - tot haar eigen verbazing - ook de Kerstman. © Rotary Westland

Honderden Westlanders in felrode Santa-pakken rennen zaterdag door de straten van Naaldwijk

De derde Santarun is dit jaar ook een feest van sneeuw en samba. Honderden Westlanders in felrode Santa-pakken gaan zaterdag weer lopen en rennen door de straten van Naaldwijk. Bij de start/finish op het Wilhelminaplein is er een sneeuwkanon en klinken Zuid-Amerikaanse sambaklanken van een slagwerkgroep van Phoenix en Pius X.

Die ‘zee van rood’ beweegt tijdens deze kerstmanifestatie weer voor Het Goede Doel. Lopers ‘maken’ dan ongeveer 2,5 km, runners doen twee keer hetzelfde stratencircuit.

Tijdens vorige edities deden hele families mee, soms met drie generaties. Mogelijk loopt dit jaar de Kerstman zelf ook mee, afgelopen zaterdag was hij met zijn eigen tuktuks al in Naaldwijk aanwezig om zijn Santa-feestje te promoten.

Erwtensoep

Het startschot wordt zaterdag, na de warming-up om 14.00 uur, officieel gegeven door burgemeester Bouke Arends van Westland. Meedoen kost 15 euro en kinderen (tot en met 12 jaar) betalen 10 euro. Iedereen krijgt dan zijn eigen kleurrijke ‘werkpak’ en na afloop een herinneringsmedaille. Die ze onder muzikale begeleiding van een dj omgehangen krijgen. Ook is er dan warme chocomel en erwtensoep. Alle deelnemers maken verder kans in een loterij.

Net als vorig jaar zijn er twee goede doelen, namelijk kindertehuizen in het Roemeense Sibiu, waar voornamelijk meervoudig gehandicapten (wees)kinderen wonen. En daarnaast de voedselbank Westland, zodat hun ‘bankklanten’ een kerstpakket met extra’s en lekkers kunnen ontvangen.

Veel bedrijven hebben zich aangemeld als sponsor waarbij zij hun personeelsleden vragen mee te doen. Informatie en aanmelden: westland.rotarysantarun.nl.

Elke ochtend het nieuws uit Westland in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Westland