De Zwaansheulbrug moet in de tweede week van maart weer worden geopend voor het verkeer.
Volledig scherm
De Zwaansheulbrug moet in de tweede week van maart weer worden geopend voor het verkeer. © Thierry Schut

Honselse Zwaansheulbrug gaat week later open

De Zwaansheulbrug in Honselersdijk is vanaf maandag 9 maart 04.00 uur weer voor het verkeer geopend. Dat is een week later dan gepland.  

De brug op de Middel Broekweg bij de bloemenveiling wordt sinds oktober vorig jaar vervangen, omdat deze niet meer voldeed aan de technische eisen. Al bij de start liep het project vertraging op. Bij de werkzaamheden werden maar liefst 24 geschutsgranaten aangetroffen, die uiteindelijk op het strand tot ontploffing zijn gebracht. 

De uit de Eerste Wereldoorlog stammende Franse munitie werd door de Duitsers tijdens de Tweede Wereldoorlog hergebruikt. De granaten, van hun springlading ontdaan, werden rondom de uit 1935 stammende brug geplaatst, om deze indien nodig onklaar te maken.

Complexer

Bovendien was het aanbrengen van de versterking van de brug complexer dan gedacht, zo schrijft de provincie Zuid-Holland. Het bouwen van de waterkering duurde langer vanwege aanvullende eisen. 

De brug gaat dus, als het project geen verdere vertraging meer oploopt, op 9 maart weer open. Tot die tijd moet het verkeer de route over het veilingterrein gebruiken. Vanaf dat moment kunnen (brom)fietsers gebruikmaken van het fietspad tot aan de brug en daarna tot 8 april via een bypass naar de tijdelijke fietsbrug rijden. De werkzaamheden aan de brug zijn eind april van dit jaar volledig afgerond.  

In samenwerking met indebuurt Westland