Kringloopwinkel ReSell in ‘s-Gravenzande verkoopt ook spullen via click en collect. Kitty van Kester (rechts) overhandigt een lamp aan Cindy.
Volledig scherm
PREMIUM
Kringloopwinkel ReSell in ‘s-Gravenzande verkoopt ook spullen via click en collect. Kitty van Kester (rechts) overhandigt een lamp aan Cindy. © Thierry Schut

Iets kopen bij de kringloopwinkel? Mailtje sturen en ophalen: ‘Zo hebben we weer een beetje reuring’

Kringloopwinkel Re-Sell uit ‘s-Gravenzande had in december vorig jaar nog 30.000 euro uit de opbrengst te verdelen en verraste daarmee alle Westlandse verpleeg- en verzorgingstehuizen met een donatie. Maar door de noodgedwongen sluiting van de winkel begint de bodem van de financiële reserves nu wel in zicht te komen. Gelukkig is nu ook voor kringloopwinkels het fenomeen click en collect een optie.

 1. Kinderen aan de moestuin: 'Kweek in eierdoos of maak van druivendoosje een kweekkastje'
  PREMIUM

  Kinderen aan de moestuin: 'Kweek in eierdoos of maak van druiven­doos­je een kweekkast­je'

  Als je eenmaal bezig bent met gezond eten voor kinderen, is het een kleine stap naar je eigen groenten kweken. Marije Woertman uit Deventer wil kinderen aanzetten hun eigen groente en fruit te verbouwen. ‘Wat is er nou lekkerder dan je zelf geteelde worteltjes of komkommers eten?’ Om de drempel voor onder andere ouders nog lager te maken, opent ze nu een ‘Voorbeeld Kindermoestuin’.

In samenwerking met indebuurt Westland

 1. Scorende Frenkie de Jong pakt hoofdrol in Spaanse bekerfinale
  Play

  Scorende Frenkie de Jong pakt hoofdrol in Spaanse bekerfina­le

 2. Met dit recept maak je de lekkerste oven-aardappeltjes
  Play

  Met dit recept maak je de lekkerste oven-aardappel­tjes