Volledig scherm
Inbrekers haalden het kantoor van Westland Keukens en Westland Vloer en Raam overhoop. © Edwin Nipius

Inbrekers gooien kringloopwinkel en keukenzaak overhoop

Bij een bedrijfspand aan de Maasambacht in Maasdijk is vannacht ingebroken. De inbrekers hadden het gemunt op Westland Keukens, Westland Vloer en Raam en Kringloop Maasdijk.

Edwin Nipius, de eigenaar van Westland Keukens en Westland Vloer en Raam, vertelt dat hij het bedrijfspand gisteren om half zes verliet. Toen hij vandaag omstreeks 10.00 uur wilde openen zag hij dat er iets goed mis was. ,,Alle deuren stonden open en het hele kantoor lag overhoop.‘’

Hij vertelt dat de deur bij de kringloopwinkel geforceerd is. ,,We zitten in hetzelfde pand en tussen onze bedrijven zit een doorloop.'' 

De politie heeft het onderzoek op locatie inmiddels afgerond en Nipius heeft aangifte gedaan. Hij mist 1500 euro cash, maar verder geen spullen. Omstreeks 12.15 uur opende hij zijn zaak en kon hij beginnen met opruimen. 

Bij de kringloopwinkel missen ze alleen de sleutel van de kassa. Daar zat niets in, vertelt John Kooiman. De inbraak heeft een flinke indruk gemaakt op hem en zijn collega's. ,,Maar we laten ons niet uit het veld slaan.'' Daarom ging de winkel even na het middaguur alweer open. 

In samenwerking met indebuurt Westland