Volledig scherm
Jan van der Deijl, Frank Boers, Leo de Haan en Frank Stout. © Pieter Broeke003

Internationaal jeugdtoernooi nog drie jaar bij Juliana Sportpark

Voetbalclub FC ’s-Gravenzande kan door de verlenging van het sponsorcontract de komende drie jaar het BOAL International U14 Tournament op eigen terrein in het Juliana Sportpark houden.

Toernooidirecteuren Jan van der Deijl en Leo de Haan glommen gisteravond van trots toen het nieuws tijdens de Kick Off sponsoravond bekend werd. Het plaatsen van de handtekeningen werd gadegeslagen door Dick Advocaat en Cor Pot. Het duo was dit jaar te gast en werd aan de tand gevoeld door sportjournalist Frank Stout.

Maar liefst 18 teams uit negen landen gaan vrijdag van start voor de zesde editie van het jeugdtoernooi. Het is een record voor de organisatoren, die FC Kopenhagen (Denemarken), Budapast Honved FC uit Hongarije, Southampton FC (Engeland), Stade Brestoit (Frankrijk) en Anderlecht (België) als nieuwe deelnemers begroeten.

FC Bayern München is bekerhouder, maar behoort dit jaar niet tot het deelnemersveld. Eerdere edities werden een prooi voor Feyenoord (2014), Chelsea FC (2015) en Bayer 04 Leverkusen (2016). De winnaar van 2016 werd alsnog deze editie aan het deelnemersveld toegevoegd, nadat Rode Ster Belgrado uit Servië zich gedwongen afmeldde. De Servische club kon de vliegreis niet bekostigen.

Gastgezinnen

Deelnemers worden gehuisvest in het Carlton Hotel in Naaldwijk en het Ibis hotel in Vlaardingen. Ook hebben veertig gastgezinnen de komende dagen voetballers onder hun hoede. FC ’s-Gravenzande opent vrijdag om 16.00 uur het toernooi voor eigen aanhang met de wedstrijd tegen AFC Ajax.

Elke ochtend het nieuws uit Westland in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Westland