Volledig scherm
Mart van der Sar wil uiteindelijk een aangepaste woning aan het water bij elkaar ruilen. Het kerstfiguur op de foto is inmiddels al geruild. © Mart van der Sar

Invalide Westlander ruilt totdat hij een aangepaste woning aan water heeft

Mart van der Sar uit Monster probeert al ruilend een aangepaste woning aan het water te bemachtigen. 

De Westlander, die na een ongeluk in 2008 in een rolstoel belandde, begon zijn actie in november met tien euro. ,,Hiervoor kocht ik bij de kringloopwinkel een schemerlamp, een poppenhuis en een schilderij”, vertelt hij. Ruilend probeert Van der Sar steeds een stap verder te komen. Wat voor de een onbruikbaar is, kan voor een ander juist bruikbaar zijn. Daar probeert hij zijn voordeel mee te doen.

Inmiddels is hij de lamp al kwijt, deze ruilde hij voor een kerstfiguur. ,,Ik wilde het rustig aan doen, maar toen kwam er ineens haast bij”, aldus Van der Sar. Hij wilde de figuur namelijk nog voor kerst slijten. Hij ruilde deze voor een vuurwerkpakket, dat hij weer ruilde voor een behandeltafel. ,,Dat ging bovenverwachting snel.”

Water

Het uiteindelijke doel, en hij is zich ervan bewust dat hij de lat hiermee hoog heeft gelegd, is een aangepaste woning aan het water. In Westland, maar een locatie heeft hij nog niet op het oog. Dit is echter niet het enige doel dat hij nastreeft. Misschien nog wel belangrijker is dat Van der Sar wil aantonen dat mensen in een rolstoel niet afgeschreven zijn. ,,Als invalide word je geregeld betutteld of voor half aangezien.” Met de ruilactie wil hij bewijzen dat ook invaliden dromen waar kunnen maken. 

Dat je al ruilend ver kunt komen, toonde hij eerder al aan. Zo ruilde hij in het verleden een spaarvarken tot een auto. Wie de Westlander verder wil helpen, kan via martvandersar.nl met hem in contact komen. 

Elke ochtend het nieuws uit Westland in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Westland