Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Lars Smook

Inwoner Honselersdijk verdacht van drugshandel naar Engeland

Het ziet er niet goed uit voor Said F. (42) uit Honselersdijk. De man zit sinds eind april vast op verdenking van drugshandel naar Engeland. Het OM eist bovendien dat hij alsnog 420 dagen gaat uitzitten vanwege betrokkenheid bij wiethandel in Naaldwijk.

Hij had al twee jaar en vier maanden vastgezeten voor de wietzaak. Hij werd daarna voorwaardelijk in vrijheid gesteld. Als hij weer in de fout zou gaan zou hij de resterende straf van een jaar en twee maanden, de 420 dagen, alsnog moeten uitzitten.

Volgens het OM zou hij begin dit jaar betrokken zijn geweest bij het transport van anderhalve kilo cocaïne en een partij speed naar Engeland. De Franse politie snapte bij de Kanaaltunnel Poolse vrouwen met de drugs in hun auto. Het spoor leidde terug naar een loods in Naaldwijk, waar Said F, ook aanwezig zou zijn geweest.

Achtervolging

Said F. werd later aangehouden tijdens een achtervolging door de politie. Het OM verklaarde dat ze nog steeds op zoek is naar een tweede verdachte in de zaak. ,,We hopen die mijnheer ook nog te vinden'', verklaarde de officier van justitie bij de Haagse rechtbank.

Volgens de advocaat van Said F. is niet duidelijk dat hij betrokken was bij de drugshandel. Volgens hem hebben de Poolse vrouwen ook andere adressen bezocht voordat ze naar Engeland gingen. Daar zouden ze de drugs ook opgepikt kunnen hebben.

Said F. wordt ook verdacht van het bezit van tien kilo wiet en een kilo cocaïne. Binnen drie maanden wordt de rechtszaak voortgezet.

In samenwerking met indebuurt Westland