Volledig scherm
Ter illustratie © ANP XTRA

Is Maaslandse Judith vermoord door haar man of ‘van de trap gevallen’?

Maurice R. uit Maasland staat vandaag voor de rechter omdat hij ervan verdacht wordt in 2017 zijn vrouw Judith te hebben omgebracht.

De vrouw werd op 17 juni 2017 zwaargewond in haar woning aangetroffen. Later overleed zij in het ziekenhuis aan schedel- en hersenletsel. Volgens het Openbaar Ministerie heeft Maurice R. zijn vrouw met een hard voorwerp geslagen, ergens tegenaan geduwd en daarna van de trap geduwd. Meerdere buren hebben die nacht een klap gehoord. 

De dochter van het stel vertelt vandaag in de rechtszaal dat haar ouders bijna elke avond dronken waren. Haar moeder werd dan onredelijk en negatief. Aan haar vader merkte ze niet veel. Ze maakten vaak ruzie. Ook stelt de dochter dat zowel zij als haar moeder weleens door Maurice is geduwd. 

Drank

De politie heeft heel veel mensen gehoord over de omstandigheden waarin Maurice en zijn vrouw leefden. Het bovenmatig drankgebruik wordt door iedereen bevestigd. Over Maurice wordt verschillend geoordeeld. De een vindt hem driftig, agressief. De ander noemt hem juist zachtaardig.

De verdachte heeft altijd ontkend iets met de dood van zijn vrouw te maken te hebben. Ze is van de trap gevallen, houdt hij vol.

In samenwerking met indebuurt Westland