Volledig scherm
Sparta onder 17 bij Huub van Leeuwen Westland © Sparta Rotterdam

Jeugdvoetballers van Sparta ‘rapen’ anthuriums bij Huub van Leeuwen

Er is meer dan voetbal alleen. Dat wilden Ruben den Uyl en Michel Breuer, jeugdtrainers van Sparta Rotterdam, de spelers van het team onder 17 jaar laten zien met het bezoek aan het tuinbouwbedrijf van Huub van Leeuwen Westland in Naaldwijk.

Daar hebben twintig voetballers een dagje gewerkt in de anthuriums. De talenten begonnen vrijdagochtend om  acht uur met een rondleiding door het negen hectare grote bedrijf aan de Bosweg. Daarna moesten ze de anthuriums eerst in trays zetten en daarna op Deense karren, voor het vertrek naar de klanten van Huub van Leeuwen. Daarnaast bouwden ze ook karren op en staken ze stekken. 

,,Op deze manier merken ze dat er meer is dan alleen voetbal”, zegt Westlander Michiel van den Berg, accountmanager bij Sparta. ,,Het percentage spelers dat het eerste elftal haalt, is met tien procent veel kleiner dan dat van de voetballers die het niet halen.” 

Financieel

De jonge voetballers zijn laatst ook een dag opgetrokken met kinderen met een handicap. ,,Om hun nu te laten zien dat er ook mensen zijn, die een ‘normale’ baan hebben, heeft Ruben den Uyl mij gevraagd om te kijken of het mogelijk was om een dag mee te werken bij een sponsor van Sparta”, legt Van den Berg uit. ,,Omdat de link tussen de jeugdopleiding van Sparta en Skybox Westland erg sterk is, was het contact snel gelegd. Skybox Westland ondersteunt de jeugdopleiding ook financieel.” Huub van Leeuwen is sponsor van Sparta en al meer dan tien jaar lid van Skybox Westland. 

De voetballers sloten de dag niet af met een vrijdagmiddagborrel, maar gingen aansluitend gewoon weer trainen in Rotterdam. 

Elke ochtend het nieuws uit Westland in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Westland