Kate van Elswijk (R) en Jasmijn van Holsteijn van De Naald hebben hoge verwachtingen van het jongerenpanel.
Volledig scherm
Kate van Elswijk (R) en Jasmijn van Holsteijn van De Naald hebben hoge verwachtingen van het jongerenpanel. © De Naald

Jongeren denken mee met theater De Naald

Theater De Naald roept Westlandse jongeren in de leeftijd van 12 tot 18 jaar op zich aan te melden voor een nieuw op te starten jongerenpanel. Uiteindelijk doel van het panel is meer jongeren naar het theater te krijgen.

 1. Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
  PREMIUM

  Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoeg­de suiker kan wel 99 suiker­klont­jes schelen

  In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?
 2. Provincie wil meer sociale huurwoningen in De Driesprong: ‘Heel vervelend’
  PREMIUM

  Provincie wil meer sociale huurwonin­gen in De Driesprong: ‘Heel vervelend’

  In het nieuwbouwproject De Driesprong in Kwintsheul moeten meer sociale woningen worden gebouwd. Dat stelt de provincie Zuid-Holland, die de Westlandse gemeenteraad met een ‘reactieve aanwijzing’ op de vingers heeft getikt. De raad stemde onlangs in meerderheid voor het plan om meer sociale koopwoningen te bouwen in De Heul in plaats van sociale huur, maar daar is de provincie het niet mee eens. ,,Heel vervelend dat de provincie dit beleid uitmaakt.”
  Westland