Volledig scherm
De Westlandse jongerenraad in vergadering © Thierry Schut

Jongeren willen openbare sport- en trainingslocatie in het Hofpark

De Jongerenraad Westland wil een openbare sport- en trainingslocatie in het Hofpark in Wateringen. Dit om in deze kern de sportfaciliteiten voor jongeren uit te breiden nu de gemeenteraad heeft besloten de voetbalkooi in de wijk Juliahof te gaan verkleinen, na klachten over hangjongeren. De jeugdraad betreurt dat ze te laat is geweest om dat gemeentelijke besluit eerder te wijzigen.

Samen met Westlandse jongerenwerkers, onder wie Ali el Mokaddem van Vitis Welzijn, wordt gevreesd dat het alternatief van de gemeente - de openbare velden van VELO - overvol raakt. Daar zou nu al vrijwel geen plaats meer zijn voor sporters en de grens van overlast geregeld zijn bereikt. Een alternatief in het Hofpark zou perfect zijn, zo vinden de jongeren.

Het nieuwe Westlandse ‘jeugdparlement’ (met 20 leden tussen de 15 en 23 jaar) is in het leven geroepen om ook jongeren een soort politieke invloed te geven. Het is de bedoeling dat het de ‘grote’ gemeenteraad en het gemeentebestuur frequent adviseert over zaken die vooral jonge mensen aangaan, zoals feestweken, openbaar vervoer en hangjongeren.

Elke ochtend het nieuws uit Westland in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Westland