Jurgen (47) sluit bakkerij vanwege bedreigingen om moorkop: ‘Ik wil geen negerkop verkopen’

Video‘Landverrader’, ‘NSB’er’ en ‘linkse gek’. Het regent negatieve reacties sinds de Haagse banketbakker Jurgen Verwoerd (47) besloot de moorkop voortaan als roomkop door het leven te laten gaan. Vanmiddag moest hij zijn winkel in het Westlandse Monster sluiten vanwege een onveilige situatie. 

De eigenaar van de veganistische banketbakkerij My Cakes in Monster is nog nauwelijks bekomen van alle onrust. ,,Een beetje aandacht had ik wel verwacht, maar deze storm zag ik niet aankomen.” Vanmiddag moest hij zijn winkel zelfs vroegtijdig sluiten. Volgens Verwoerd kwam iemand zijn zaak binnen en eiste ‘met ferme taal’ een moorkop. ,,Het was maar één persoon, maar dat is er al één te veel.” Hij heeft de politie van het voorval op de hoogte gebracht.  

Quote

Ik vind het erg jammer dat mensen niet open staan voor een discussie

Verwoerd

,,Ik heb twee dames in de zaak staan en zij waren flink geschrokken. We hebben daarna gezamenlijk besloten eerder dicht te gaan, omdat de werkdag al voor drie kwart voorbij was. Ik kan niet in de hoofden van mensen kijken, dus wilde ik voor zekerheid kiezen. Ik kan er nog mee leven dat mensen op social media kritiek uiten, maar intimideren kan echt niet. We laten iedereen, inclusief onszelf, nu tot rust komen.” Verwoerd doet de deuren van zijn bakkerij morgen weer open. 

In samenwerking met indebuurt Westland