Volledig scherm
© ROBIN UTRECHT

Kans om hartstilstand in Westland te overleven opnieuw vergroot

Westland telt maandag 65 aed’s (defibrillators) die dag en nacht beschikbaar zijn. Daarmee is de kans om in Westland een hartstilstand te overleven weer vergroot.

De 65ste aed wordt maandag geplaatst bij De Veiling in Poeldijk. Dit exemplaar is aangeschaft door het bestuur van De Veiling en de bibliotheek.

Het doel om 65 geregistreerde aed’s in Westland te verspreiden die dag en nacht beschikbaar zijn, werd vijf jaar geleden vastgesteld, aldus Ad Verduijn van AED Westland. Daarmee zijn de Westlandse kernen goed gedekt. Dit betekent dat bij een hartstilstand binnen zes minuten kan worden begonnen met reanimeren en het aansluiten van een aed, wat de overlevingskans het grootst maakt.

Volgens Verduijn kan nog niet achterover worden geleund. ,,Er zijn nog meer aed’s nodig. Vooral in de uitbreidingsgebieden, zoals nieuwe wijken.”

De oproep die Verduijn eerder in deze krant deed voor meer mensen die kunnen reanimeren en zijn aangemeld bij het oproepsysteem HartslagNu, geldt nog steeds. Aanmelden kan via hartslagnu.nl. 

Elke ochtend het nieuws uit Westland in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Westland