Volledig scherm
'Kerstmannen' op het Wilhelminaplein in Naaldwijk © Jan Campagne

‘Kerstmannen‘ rennen recordbedrag van 16.000 euro bij elkaar

Ongeveer 360 ‘kerstmannen‘ hebben tijdens de derde Santarun door de straten van Naaldwijk een bedrag van 16.000 euro opgehaald voor het goede doel. Ondanks het slechte weer lag de opkomst van deelnemers twintig procent hoger dan vorig jaar. 

Santarun Day is een initiatief van twee lokale rotaryclubs: Westland en Westland Polanen. De opbrengst is zowel voor goede doelen ver als dichtbij. De helft van de opbrengst gaat naar kindertehuizen in het Roemeense Sibiu, waar voornamelijk meervoudig gehandicapte (wees)kinderen wonen. De andere helft is voor de Voedselbank Westland. Dat bedrag wordt gebruikt om klanten van de voedselbank iets extra's in de vorm van een kerstpakket te geven.

Volledig scherm
Burgemeester Bouke Arends klingelt de deelnemers aan de Santarun weg © Jan Campagne

Burgemeester Bouke Arends gaf het startsignaal aan de als kerstmannen verklede mannen, vrouwen en kinderen. Daarna wees de ‘echte‘ kerstman de deelnemers in een tuktuk de weg. Er was een wandelroute van 2,5 kilometer uitgezet door Naaldwijk. De hardlopers legden de route twee keer af.

Bij de finish op het Wilhelminaplein kregen alle Santa-deelnemers een medaille. De snelste renner was de 22-jarige Berry van der Linden uit Maasland. Daarna was er 40 liter chocolademelk, 60 liter erwtensoep en tientallen liters glühwein beschikbaar om iedereen weer op te warmen.

In samenwerking met indebuurt Westland