Volledig scherm
Carolien Kuivenhoven en medewerker Tim Elfers maken de kerststerren klaar voor de handel. De planten van kweker Piet Kuivenhoven zijn twee weken eerder rijp door het zonnige en warme weer van de afgelopen dagen. © VidiPhoto

Kerststerren twee weken eerder rijp door het warme weer

Het warme en zonnige weer van de afgelopen periode zorgt ervoor dat het al vroeg kerst is in Poeldijk. De kerststerren (Poinsettia's) van kwekerij Kuivenhoven zijn door weersomstandigheden twee weken eerder rijp dan normaal. Deze week gaan al 10.000 planten van de kwekerij naar de bloemist. 

Daarmee wordt het werk voor de Westlandse kweker Piet Kuivenhoven wel iets lastiger. ,,We moeten de partij bloemen wat langer uitsmeren over de komende tien tot veertien dagen om toch nog klanten te vinden voor de planten. Mensen zitten nog niet echt op kerststerren te wachten. Daarvoor moet het weer eerst omslaan.”

Volgens de Poeldijkse kweker wakkeren vooral de rode kerststerren het kerstgevoel aan. ,,Daarom hebben we nu veel andere kleuren.” 

De planten worden bij bloemisten in Nederland, Frankrijk en Duitsland aangeboden. Kuivenhoven zal de komende tijd in totaal 400.000 kerststerren leveren. 

Elke ochtend het nieuws uit Westland in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!