Volledig scherm
Kinderopvang 't Molentje in Wateringen. © 't Molentje

Kinderopvang ’t Molentje in Wateringen per direct dicht, personeel massaal opgestapt

UpdateKinderopvang ’t Molentje in Wateringen heeft de deuren moeten sluiten. Dat heeft de gemeente Westland dinsdagavond bevestigd. Het personeel is massaal opgestapt. 

De ouders hebben een brief ontvangen dat de situatie onveilig zou zijn bij de opvang. GGD Haaglanden, die toezicht houdt op de kwaliteit van een kinderopvang, heeft onderzoek gedaan naar de situatie bij de kinderopvang. ,,Personeel van de opvang is opgestapt. Daarom heeft de directie de kinderopvang gesloten. Wij hebben daarom het onderzoek gestaakt en zullen de resultaten niet openbaren", meldt een persvoorlichter. 

Wethouder Piet Vreugdenhil (zorg) laat weten dat hij het spijtig vindt dat de opvang dicht moest. ,,Maar we snappen de afwegingen die tot dit besluit hebben geleid. De veiligheid van de kinderen staat voorop. Het besluit komt voor ons en ouders niet als een verrassing. We waren op hoofdlijnen van de situatie op de hoogte.”

Kinderopvang ‘t Molentje zit in een deel van de boerderij Nieuw Zuiderveld. In datzelfde pand zit ook de Zorgtuinderij, waar vooral ouderen komen. De kinderen en ouderen doen normaal gesproken samen veel activiteiten. 

Elke ochtend het nieuws uit Westland in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Westland