Volledig scherm
Het voormalige gemeentehuis in Monster © Jacques Zorgman

Kogel is door de kerk: Gemeentehuis Monster wordt gesloopt

Het voormalige gemeentehuis van Monster gaat tegen de vlakte om er nieuwe appartementen voor terug te bouwen. De gemeenteraad heeft vanavond in meerderheid besloten voor sloop van het gebouw in plaats van herontwikkeling.

De coalitiepartijen hopen dat er zo'n 40 appartementen voor terug kunnen komen, in plaats van circa 29 waar verantwoordelijk wethouder Leen Snijders (ChristenUnie-SGP) in zijn voorstel vanuit gaat. Dit voorstel van het college om te slopen haalde, na een amendement van de coalitiepartijen dat ook D66 steunde, een meerderheid van 23 stemmen voor en 16 tegen.

De oppositiepartijen, D66 uitgezonderd, zien helemaal niks in sloop, maar dat gaat nu tóch gebeuren. ,,Het is politieke doordrammerij, een klap in het gezicht van de inwoners van Monster", stelde Peter Duijsens, fractievoorzitter van Westland Verstandig, vanavond nog maar eens. ,,Werk nou eerst een plan uit voordat er zonder onderbouwing gesloopt wordt.”

,,Met sloop geven we Monster een nieuw centrum”, wierp Geraldine van der Knaap van coalitiepartij VVD tegen. ,,De mensen in Monster verdienen dat. Door sloop komt er ruimte voor nieuwe ontwikkelingen.”

En Jaco Eeltink van het CDA: ,,Monster verdient iets moois, maar dat kan niet in het oude gemeentehuis. Hergebruik is voortborduren op een modderschuit.”

Met sloop krijgen de inwoners van Monster eindelijk duidelijkheid, stelde wethouder Snijders, die verwacht dat de zogenoemde gebiedsontwikkeling begin volgend jaar is afgerond, waarna het oude gemeentehuis gesloopt kan worden. Veertig woningen wordt volgens de wethouder wel een hele uitdaging. ,,Dan worden de gebouwen toch breder en hoger”, gaf hij aan.

Elke ochtend het nieuws uit Westland in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Westland