Kortebaandraverij in de Hoofdstraat De Lier.
Volledig scherm
Kortebaandraverij in de Hoofdstraat De Lier. © PR

Kortebaandraverij in De Lier afgelast: ‘Het is veel te warm voor de paarden’

De kortebaandraverij die zaterdag zou worden gehouden in de Hoofdstraat in De Lier gaat niet door. De Stichting Kortebaan De Lier heeft naar eigen zegen met pijn in het hart moeten besluiten om de wedstrijd vanwege de warmte af te gelasten. De intensiteit van de (aangekondigde) hittegolf maakt het voor mens en dier te onaangenaam om de wedstrijd met plezier te beleven, aldus de organisatie.

 1. Volop rode kaarten in ‘1B’ en RKAVV neemt koppositie van HBS over: lees hier alles over het amateurvoetbal
  PREMIUM
  Voetbal totaal

  Drie rode kaarten bij VELO-VUC en FC ’s-Gravenzan­de klopt Feyenoord: lees hier alles over het amateur­voet­bal

  De divisionisten zijn al even onderweg, maar ook de amateurclubs vanaf de eerste klasse zijn afgelopen weekend aan de competities begonnen. En dat zal de aanklager merken ook, want de scheidsrechters toonden op de velden in de regio de ene na de andere rode kaart. Wat gebeurde er allemaal in het amateurvoetbal? Met dit overzicht ben je weer helemaal bij.
 2. ‘Mag ik rechts inhalen op de snelweg als anderen onnodig links rijden?’
  VRAAG & ANTWOORD

  ‘Mag ik rechts inhalen op de snelweg als anderen onnodig links rijden?’

  ‘Op de route Eindhoven-Schiphol bestaat een groot deel van de snelweg uit vijf rijstroken’, aldus lezer Tuscar Leiseboer in de vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Vaak rijden er auto’s op de vierde of zelfs vijfde rijstrook terwijl er meer dan genoeg ruimte is op de eerste drie. Als ik op de eerste strook rijd en zo’n auto in wil halen, moet ik dan helemaal naar de vijfde (meest linker) strook als er iemand op de vierde rijdt?’