Volledig scherm
PREMIUM
© anp

‘Korten van huishoudelijke hulp zo snel mogelijk terugdraaien’

De oppositie en de ouderenbond zijn niet te spreken over de ‘resultaatgerichte’ aanpak van de gemeente Westland, waarbij wordt gesneden in het aantal uren huishoudelijke hulp dat de Westlander krijgt. 

In een motie pleiten GemeenteBelang Westland, Westland Verstandig en PvdA Westland ervoor dat de gemeente het terugbrengen van het aantal uren huishoudelijke hulp per direct staakt en alle ingezette veranderingen terugdraait.

De partijen maken zich zorgen na berichten in deze krant over dit onderdeel van thuishulp. Ze zijn ervan geschrokken dat de mensen die recht hebben op huishoudelijke hulp met een externe consulent een lijst met handelingen (stofzuigen, boodschappen doen) moeten afwerken om zo inzichtelijk te maken wat ze zelf kunnen, wat hun sociale netwerk kan overnemen en waar thuishulp voor moet komen.

Volgens zorgwethouder Piet Vreugdenhil (CDA) is dit een gevolg van uitvoering van landelijk beleid. Daarbij wordt meer gekeken naar het resultaat dat met ondersteuning bereikt moet worden dan naar de in te zetten producten, zoals het aantal uren hulp in het huishouden. 

In samenwerking met indebuurt Westland