Volledig scherm
Het pand zou al jaren onbewoond zijn. © AD

Krakers betrekken woning aan de Haagweg

Krakers hebben een woning aan de Haagweg in Monster betrokken. 

Via een brief maken zij duidelijk dat ze dit deden ‘als gevolg van nood in het voorzien van onderdak'. Ze doelen op een gedwongen vertrek uit een ander pand en het gebrek aan financiële middelen om op een andere manier aan woonruimte te komen. 

Het pand zou al jaren onbewoond zijn. De krakers benadrukken dusdanig met de woning om te zullen gaan dat deze niet minder waard wordt. Ze willen met de eigenaar tot een gebruikersovereenkomst komen. 

De gemeente Westland is op de hoogte. Een woordvoerder laat weten dat de woning in particulier bezit is. ,,Zolang de openbare orde en veiligheid niet in het geding zijn, is er geen rol voor de gemeente weggelegd‘’, aldus de woordvoerder.

Als we de krakers mogen geloven, zit het met die orde en veiligheid wel goed. ‘Bij het vestigen van het huisrecht in dit pand hebben wij geen schade toegebracht en geen strafbare feiten gepleegd', schrijven zij. Ook benadrukken zij dat doordat zij de woning betrokken hebben geen gevaar is ontstaan voor zichzelf, voor omwonenden of voor anderen. 

In samenwerking met indebuurt Westland