Koningin Máxima op bezoek bij Zuidbaak in Honselersdijk. Tweede van links staat kweker Walter Zuijderwijk.
Volledig scherm
Koningin Máxima op bezoek bij Zuidbaak in Honselersdijk. Tweede van links staat kweker Walter Zuijderwijk. © Glastuinbouw Nederland

Kwekerij Zuidbaak in Honselersdijk krijgt koningin Máxima op bezoek

Hoog bezoek vanmiddag voor pot- en perkplantenkwekerij Zuidbaak aan de Harteveldlaan in Honselersdijk. Niemand minder dan koningin Máxima kwam hoogstpersoonlijk een kijkje nemen in de kas met planten. Ze bleef ruim een uur om met diverse mensen te praten over de huidige malaise in de sierteeltsector, die veroorzaakt is door de coronacrisis.

Toen Zuidbaak door Glastuinbouw Nederland werd gevraagd of het de koningin kon ontvangen, hoefde kweker Walter Zuiderwijk daar niet lang over na te denken. ,,We zijn woensdag benaderd of we een geheimpje konden bewaren. Gisteren zijn diverse voorbereidingen getroffen en vandaag was het al zover. We moesten ons natuurlijk wel aan alle maatregelen houden die nu gelden, maar het was heel erg leuk.”

Zuijderwijk sprak met een heel betrokken koningin. ,,Ze was heel medelevend en had écht met ons als sector te doen”, merkte Zuijderwijk. ,,We hebben een rondje over het bedrijf gelopen om te laten zien wat wij doen en gesproken over welke producten wij niet denken kwijt te kunnen en weg moeten gooien. De koningin was erg open en leergierig, viel mij op.”

Naast mensen van Glastuinbouw Nederland waren er nog drie collega-kwekers van Zuijderwijk present bij het bliksembezoek om de koningin bij te praten en vragen te beantwoorden.

In samenwerking met indebuurt Westland