Jan Vijverberg (links) en buddy Lodewijk Kesselaar gaan regelmatig samen op stap. ,,Buddy’s als ik zijn er om mensen een leuke dag te bezorgen’’, zegt Lodewijk.
Volledig scherm
PREMIUM
Jan Vijverberg (links) en buddy Lodewijk Kesselaar gaan regelmatig samen op stap. ,,Buddy’s als ik zijn er om mensen een leuke dag te bezorgen’’, zegt Lodewijk. © Thierry Schut

Lang niet zo eenzaam met 'n buddy, maar vrijwilligers zijn schaars in Westland

Een vriend hebben die wekelijks bij je op de koffie komt, of die leuke dingen met je gaat doen. Het klinkt zo vanzelfsprekend, maar dat is het zeker niet voor iedere Westlander. Buddy Netwerk zoekt tientallen buddy's om korte metten te maken met eenzaamheid.

,,Het was lastig om te erkennen dat we hulp nodig hadden van een buddy'', vertelt Bernardine Vijverberg (78). Sinds een aantal maanden komt Lodewijk Kesselaar (75) uit De Lier over de vloer bij Bernardine en Jan (82) Vijverberg uit Monster. Jan heeft beginnende dementie.

  1. Eric zeilt met oude driemaster de wereld over: Rondje Antarctica en dan van lockdown Argentinië naar Scheveningen
    PREMIUM

    Eric zeilt met oude driemaster de wereld over: Rondje Antarctica en dan van lockdown Argentinië naar Schevenin­gen

    Eric Kesteloo (57) zeilde met de Bark Europa, een oude driemaster, rond Antarctica. Twee weken geleden meerde hij aan in Argentinië en liet hij zijn gasten van boord. Maar door de coronacrisis kan zijn bemanning van 18 zeilers ineens niet meer terug naar huis vliegen. ,,Argentinië zit nu volledig op slot. We hebben daarom besloten om in één klap terug naar Scheveningen te zeilen.’’

In samenwerking met indebuurt Westland