Volledig scherm
Ter illustratie. © anp

Leerlingen- en zorgvervoer De Roo overgenomen door Van der Wijst

Vervoerbedrijf Van der Wijst neemt het leerlingenvervoer in gemeente Westland over van het failliete taxibedrijf De Roo uit Naaldwijk. Dat laat curator Martijn Vermeeren weten.

Taxibedrijf De Roo Taxi BV is eind mei door de rechtbank in Den Haag failliet verklaard. De Roo was verantwoordelijk voor het vervoer van 140 Westlandse kinderen naar scholen buiten het Westland. Binnenkort neemt Van der Wijst dat dus over. De afgelopen weken is het leerlingenvervoer wel gewoon doorgegaan.

De Roo kan deels een doorstart maken, zegt de curator. ,,Andere contracten worden overgedragen aan andere partijen.” Zo wordt het patiëntenvervoer voor de instelling ’s Heerenloo voortaan gedaan door Willemsen-de Koning. Het touringcargedeelte van De Roo wordt overgenomen door een ander onderdeel van De Roo.

,,Ook gaat er een onderdeel naar de Rotterdamse Taxi Centrale. De uitvoering van de Regiotaxi voor Connexxion valt daar bijvoorbeeld onder”, zegt Vermeeren.

Afhandeling

Op het moment van het faillissement had De Roo 119 mensen in dienst en maakte het gebruik van uitzendkrachten. Een groot deel van het personeel gaat aan het werk bij de partijen aan wie De Roo activiteiten overdraagt. Ook gaat een gedeelte aan het werk bij uitzendorganisatie Talent4Taxi.

,,Het komt erop neer dat De Roo afslankt en andere bedrijven opschalen”, zegt Vermeeren. Toch is het faillissement nog niet helemaal afgehandeld. ,,Zo moeten we de vraag nog beantwoorden waarom het bedrijf failliet is gegaan”, aldus Vermeeren.

Elke ochtend het nieuws uit Westland in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Westland