Leerlingen met gekke kapsels strijden voor gelijkheid

Staarten met waterflessen, vlechten met veren en kuifjes met speelgoed erin. Op openbare daltonbasisschool de Driekleur in 's-Gravenzande was het maandag 'Gekke Harendag'.

Volledig scherm
Met hun gekke kapsels wilden leerlingen en leraren van De Driekleur laten zien dat iedereen gerespecteerd wordt. © Jacques Zorgman

"De leerlingen hadden het zelf verzonnen, ter gelegenheid van de week van het openbaar onderwijs", verduidelijkt locatiedirecteur René Kops. Dat de leerlingen enthousiast waren, bleek maandag wel uit de creaties die verschenen. Zo had een jongetje zelfs een plant op zijn hoofd. Een ander verscheen met een blauw kapsel, waarop een Playmobilpoppetje aan het surfen was en een volgende had een hele regenboog in zijn haar gespoten.

Niet alleen de leerlingen hebben zich uitgedost. Ook leerkrachten deden hun best. "Ik heb ze voorbij zien lopen met punkhaar, vogelnestjes en rietjes in hun haren," zegt Kops lachend. De locatiedirecteur had zelf het kapsel van Pippi Langkous gekopieerd. "De hele school doet mee. Dat is ook het mooie. Het openbaar onderwijs staat er voor dat iedereen mag zijn wie hij is. We zijn allemaal anders, allemaal uniek. Maar we hebben wel respect voor elkaar. Dat laat dit ook zien."

Volledig scherm
Alle leerlingen, waaronder deze negen leerlingen, van De Driekleur deden mee met hun gekke kapsels. © Jacques Zorgman