Volledig scherm
PREMIUM
© Remco Zwinkels

Leonard Elenbaas geniet intens van zijn vrijheid

Culinaire reizenHij maakt culinaire reizen van Zweden tot Thailand, schrijft kookboeken en kookt vooral nog op afspraak. ,,Er is een hoop veranderd in mijn leven.''

Leonard Elenbaas staat tegenwoordig naast de bekendste chefs van de wereld te koken met de Big Green Egg, ,,Ja, er is een hoop veranderd in mijn leven", zegt hij met een lach. ,,Ik ben net terug van twee weken Bangkok." Die kans heeft hij gekregen door de sluiting van restaurant Pure Passie.

Dat kwam niet als een verrassing, want de rotonde die er op die plaats moest komen, stond al enkele jaren ingetekend. Maar er zou een nieuwe Pure Passie op een andere plek komen, in de Greenport Horti Campus, later omgedoopt tot WOW.

Er moest in de tussentijd wel een jaar overbrugd worden. Maar na een tijdje aan het vrije freelance bestaan te hebben geroken, wil chef-kok Leonard Elenbaas eigenlijk niet anders meer. ,,Al snel merkte ik met Pure Passie On Tour dat de vrijheid mij enorm aansprak. Bovendien kreeg ik veel meer aanvragen en barstte ik van het werk. Daardoor begon ik te twijfelen. Ik kan nu mijn eigen tijd indelen, weet je hoe lekker het is om een keer een weekend vrij te hebben? Voor het eerst in dertien jaar was ik op tweede kerstdag vrij en kon ik de feestdagen lekker met familie doorbrengen."

  1. Met 55 man vier dagen ploeteren in de Pyreneeën voor weesmeisjes in het Nigeriaanse Kwale

    Met 55 man vier dagen ploeteren in de Pyreneeën voor weesmeis­jes in het Nigeriaan­se Kwale

    Vijf jaar geleden maakte een groep fietsers een vierdaagse fietstocht door de uitlopers van de Pyreneeën. Op die manier brachten ze geld bij elkaar voor de Girls Empowerment Foundation, de stichting die zich inzet voor weesmeisjes in het Nigeriaanse Kwale. De tocht door het gebergte werd een traditie, die vorig jaar werd onderbroken: de fietsers verruilden de Pyreneeën voor een tour in Nigeria. Daar haalden ze meer dan een ton op.

In samenwerking met indebuurt Westland