Volledig scherm
Teelt van medicinale wiet. Ter illustratie.

Lezing Barendse over mediwiet drukbezocht

De openbare hennep lezing die Naaldwijker René Barendse zaterdag hield over mediwiet bleek een schot in de roos: de kantine van Barendse Gerbera, het bedrijf van zijn broer, zal bomvol. 

,,Mijn familie heeft moeten wennen aan het feit dat ik cannabis ging gebruiken om mijn zenuwpijnen te verlichten’’, zegt René die als ingenieur bij Dura Vermeer werkte voor hij ernstig ziek werd, ,,maar nu steunen ze me.’’ 

Hij organiseerde de lezing naar aanleiding van de vele vragen die hij kreeg na een artikel over medicinale cannabis in deze krant. Zestig bezoekers pasten er in de kantine. Voor zestig anderen was geen plek. Voor hen houdt Barendse binnenkort een nieuwe bijeenkomst. 

Openhartig

Dat de lezing over een verboden middel ging, was bijna niet te merken. Openhartig deelden mensen hun eigen ervaringen en tuinders stelden vragen over het vermeerderen en kruisen van de hennepplant. Na Barendse kwamen Kees Valstar van Healthy Plant Products aan het woord en Yassine Boulahfa van Social Club Holland. Deze stichting maakt zich sterk om patiënten van betaalbare wietolie te voorzien. 

Barendses buren Wil en Gerrit van der Meer uit Naaldwijk waren ook aanwezig en luisterden aandachtig. Gerrit weet nog hoe ziek zijn buurman vroeger was. ,,Als ik zie wat medicinale hennep voor hem doet, begrijp ik niet waarom het illegaal is.’’