Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

Lierenaar (78) overleden door coronavirus

Een 78-jarige man uit De Lier is dinsdagochtend overleden als gevolg van het coronavirus. Hij is voor zover bekend de eerste Westlander die aan het virus is bezweken.

De Lierenaar overleed in het ziekenhuis. De man had aanvankelijk geen problemen met zijn gezondheid, maar werd vorige week ineens heel snel ziek. Na een test werd duidelijk dat hij besmet was met het coronavirus. De Lierenaar is naar het ziekenhuis gebracht. 

Daarna heeft hij geen familieleden meer kunnen zien. Dinsdagochtend overleed hij aan de gevolgen van de besmetting. Het is niet duidelijk hoe de man besmet zou zijn geraakt met het wereldwijd rondwarende virus.

Isolatie

Er zijn inmiddels 25 mensen in Westland besmet geraakt met het coronavirus, zo blijkt uit cijfers van het RIVM. Zondag werd bekend dat een bewoner van verzorgingshuis De Kreek in 's-Gravenzande het coronavirus heeft en dat drie bewoners van De Triangel in De Lier ook besmet zijn. Zij liggen niet in het ziekenhuis, maar verblijven in isolatie in de verzorgingshuizen en worden door een speciaal team verzorgd.

In samenwerking met indebuurt Westland