Volledig scherm
PREMIUM
© BSR Agency

Lierse Dione maakt dit weekeinde haar debuut in de wereldbeker

Dione Voskamp is een sprintster pur sang. Hoe korter ze moet schaatsen, hoe beter. In de jeugd won ze al zes keer het NK Supersprint en dit weekeinde maakt de jonge schaatsster uit De Lier haar wereldbekerdebuut in Minsk. Op de 500 meter, de korste afstand.

Al van jongs af aan is Dione Voskamp goed geweest in sprinten. Ze is explosief en heeft veel kracht in haar benen. ,,Ik ben vooral goed op de 100, 300 en 500 meter", vertelt ze. ,, Als ik het ijs op stap, dan raak ik het ijs gelijk. Ik heb meteen druk en kan snelle stappen maken. Zo ben ik na het startschot heel snel weg.''

  1. Joost is rietdekker: 'Als het felle geel eraf is, dan is zo'n dak echt een plaatje'
    PREMIUM
    Vak Apart

    Joost is rietdekker: 'Als het felle geel eraf is, dan is zo'n dak echt een plaatje'

    Joost Juffermans is een boerenzoon uit Stompwijk dat tussen Leidschendam en Zoetermeer in ligt. Hij zou de vijfde generatie op de boerderij uit 1610 worden, maar met veertig koeien zag zijn vader Kees (72) geen toekomst voor zijn zoon in het boerenbedrijf. ,,Je hebt tegenwoordig 150 koeien nodig om een gezin te kunnen bekostigen", zegt de boer in de keuken van de boerderij waar nu ook een rietdekkersbedrijf gevestigd is.

In samenwerking met indebuurt Westland