Volledig scherm
© Thierry Schut

Lierse Gondelvaart start vanaf andere locatie

De familie Bruinen was er in 2009 voor het eerst bij tijdens de Gondelvaart, het jaarlijkse vaartuigenspektakel tijdens de Lierse feestweek Bradelier. Inmiddels heeft een vriendengroep, Mini Normalis, het overgenomen. Volgende week staan er achttien jongeren op de partyboot met het thema Viva Lee Vegas, verwijzend naar de Lee waarop gevaren wordt. De meiden zijn druk bezig om het vaartuig klaar te stomen.

De Gondelvaart in De Lier is traditioneel één van de hoogtepunten tijdens Bradelier en niet meer weg te denken uit de feestweek. Volgende week vrijdag is het weer zover. De start is dit jaar vanaf een andere locatie en deelnemers kunnen zich nog aanmelden.

De bonte botenstoet start dit jaar aan het begin van het ‘Nieuwe Kanaal‘, net om de bocht vanaf de Lee bij de kade bij Holstein Flowers aan de Laan van Adrichem. Deelnemers kunnen zich nog steeds aanmelden om mee te varen met een surfplank, roeiboot, veilingschuit of kano. ,,Alles is toegestaan”, benadrukt organisator Arco Poot. ,,Zolang het maar drijft en vooruitkomt.”

Anders dan bij het Varend Corso is er aan de Gondelvaart geen thema verbonden. ,,Je ziet dus allerlei creaties voorbij komen”, voorspelt Poot. ,,Er zijn al diverse aanmeldingen binnen met thema's als Aladdin, Plastic Soup en Dolle Beestenboel. Meedoen kan nog steeds. Wij dagen vriendengroepen, buren, collega's of verenigingen uit om creatief te zijn.”

Drijfvermogen

Vriendengroep Mini Normalis is er weer bij, deze keer met het thema Viva Lee Vegas. Zij doen al sinds 2009 mee en na een paar jaar is de boot vervangen door een vlot van koelcelpanelen. Dat heeft gelukkig een flink drijfvermogen, want het aantal kinderen op de boot breidt zich elk jaar uit. Deze keer zijn ze met z'n achttienen.

Hun persoonlijke favoriet door de jaren heen was het thema Grease, waarbij ze een auto hadden geverfd en op het vlot hadden gezet. Met uiteraard muziek uit de film erbij en bijbehorende kledij.

De Gondelvaart begint volgende week vrijdag om 18.30 uur. De boten varen richting de Breede Lee en keren rond 21.00 uur in het schemer weer terug naar het beginpunt.

Volledig scherm
De boot Grease van Mini Normalis tijdens de Lierse Gondelvaart © Mini Normalis

Elke ochtend het nieuws uit Westland in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Westland